Nejprodávanější podle

TOP 1:
Hodnocení - Heureka.cz
%

Od
TOP 2:
Hodnocení - Heureka.cz
%

Od
TOP 3:
Hodnocení - Heureka.cz
%

Od

Nejlépe hodnocené produkty

Brousek na nože seřazené podle výsledku v odborných testech, kde byly srovnávány oproti jejich konkurenci. V úvahu také bereme uživatelské hodnocení napříč internetem.

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Messer Magazinlistopad 201123 Punkte
Magazín Messer Magazin o Vulkanus Pocket: „PLUS: Rychlé výsledky; Tištěné pokyny. MÍNUS: Vysoká cena; Relativně vysoká hmotnost; Velmi vysoký úběr materiálu. “

Specifikace Vulkanus Pocket:

TypRuční Ostřič
uživatelské hodnocení
100%
odborné hodnocení
0%
celkové hodnocení
100%

Videorecenze


Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Magazínříjen 2012„velmi dobré“ (5 z 5 bodů)
o Fiskars Xsharp: Toto malé zařízení je s váhou 90 gramů obzvláště lehké, ale i přes to se dobře drží v ruce. Fiskars Xsharp může bodovat především různými možnostmi nastavení pro čepel a sekery. Další bonus: Bruska je uzpůsobena jak pro praváky, tak pro leváky. -shrnuto naší redakcí.

Specifikace Fiskars Xsharp:

TypRuční Ostřič
uživatelské hodnocení
93%
odborné hodnocení
0%
celkové hodnocení
93%

Videorecenze


Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Messer Magazinlistopad 201119 Punkte

Specifikace Fällkniven DC4:

TypBrusný kámen
uživatelské hodnocení
85%
odborné hodnocení
0%
celkové hodnocení
85%

Specifikace Graef CC120:

TypElektrické ořezávátko nožů
uživatelské hodnocení
88%
odborné hodnocení
0%
celkové hodnocení
88%

Videorecenze


Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Stiftung Warentestprosinec 2009„dostatečné“ (4,0)
uživatelské hodnocení
83%
odborné hodnocení
40%
celkové hodnocení
61.5%

Videorecenze


Belgischer Brocken CotPyr 200x60 Natur-Kombistein

Belgischer Brocken CotPyr 200x60 Natur-Kombistein

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
hausgeraete-test.dečervenec 20194,5 z 5 hvězd; Vyšší třída
Heimwerker Praxisduben 20171,3; Vyšší třída

Specifikace Belgischer Brocken CotPyr 200x60 Natur-Kombistein:

TypBrusný kámen
uživatelské hodnocení
64%
odborné hodnocení
92%
celkové hodnocení
78%

Magna-Tec Alpha-S

Magna-Tec Alpha-S

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Messer Magazinčervenec 2012bez výsledné známky

Specifikace Magna-Tec Alpha-S:

TypRuční Ostřič
Další informace o produktu:Brousicí zařízení s vyměnitelnými japonskými vodními kameny, dalším příslušenstvím a pokyny k DVD.
uživatelské hodnocení
100%
odborné hodnocení
0%
celkové hodnocení
100%

Herbertz DMT Klappbarer Diamant-Schärfer

Herbertz DMT Klappbarer Diamant-Schärfer

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Jägerčervenec 2009„velmi dobré“
uživatelské hodnocení
-%
odborné hodnocení
100%
celkové hodnocení
100%

Herbertz DMT Tisch-Diamantschärfer Duo Sharp

Herbertz DMT Tisch-Diamantschärfer Duo Sharp

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Jägerčervenec 2009„velmi dobré bis hervorragend“
uživatelské hodnocení
-%
odborné hodnocení
100%
celkové hodnocení
100%

Böker Belgischer Brocken

Böker Belgischer Brocken

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Jägerčervenec 2009„velmi dobré“
uživatelské hodnocení
93%
odborné hodnocení
100%
celkové hodnocení
96.5%

Work Sharp Knife & Tool Sharpener - Ken Onion Edition

Work Sharp Knife & Tool Sharpener - Ken Onion Edition

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
AngelWocheříjen 2014„velmi dobré“
uživatelské hodnocení
96%
odborné hodnocení
0%
celkové hodnocení
96%

Herbertz DMT Tisch-Diamantschärfer

Herbertz DMT Tisch-Diamantschärfer

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Jägerčervenec 2009„velmi dobré“
uživatelské hodnocení
91%
odborné hodnocení
100%
celkové hodnocení
95.5%

Work Sharp Knife & Tool Sharpener

Work Sharp Knife & Tool Sharpener

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Heimwerker Praxisúnor 20141,5; Vyšší třída
Jägerkvěten 2013„velmi dobré“
o Work Sharp Knife & Tool Sharpener: Do této chvíle jsme nenarazili na žádný brousek, který by pracoval tak spolehlivě, jako tento. Krátce před zveřejněním jsme dostali ještě informaci, že existuje speciální úprava/doplněk pro keramická ostří. Tato ostří bývají převážně nabroušena pouze výrobcem a jakmile se ztupí, tak se vyhodí.

Specifikace Work Sharp Knife & Tool Sharpener:

TypElektrické ořezávátko nožů
uživatelské hodnocení
93%
odborné hodnocení
90%
celkové hodnocení
91.5%

Videorecenze


WMF Spitzenklasse Wetzstab

WMF Spitzenklasse Wetzstab

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Stiftung Warentestprosinec 2009„dobré“ (1,7)
uživatelské hodnocení
96%
odborné hodnocení
85%
celkové hodnocení
90.5%

Lansky Sharpeners Multi Sharpener

Lansky Sharpeners Multi Sharpener

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Messer Magazinlistopad 201119 Punkte
uživatelské hodnocení
88%
odborné hodnocení
0%
celkové hodnocení
88%

WMF Keramik-Wetzstab

WMF Keramik-Wetzstab

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Stiftung Warentestprosinec 2009„dobré“ (2,2)
uživatelské hodnocení
86%
odborné hodnocení
75%
celkové hodnocení
80.5%

Videorecenze


Smith's Edgesport 2-Step Knife Sharpener

Smith's Edgesport 2-Step Knife Sharpener

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Messer Magazinlistopad 201122 Punkte
uživatelské hodnocení
80%
odborné hodnocení
0%
celkové hodnocení
80%

Herbertz DMT Schärf-Kit

Herbertz DMT Schärf-Kit

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Jägerčervenec 2009„velmi dobré“
uživatelské hodnocení
60%
odborné hodnocení
100%
celkové hodnocení
80%

Atila Plabo-Titan-Quattro-Duo

Atila Plabo-Titan-Quattro-Duo

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Heimwerker Praxissrpen 20101,6; Vstupní třída
uživatelské hodnocení
60%
odborné hodnocení
87%
celkové hodnocení
73.5%

Herbertz Holzblock-Dreiphasenschärfer

Herbertz Holzblock-Dreiphasenschärfer

Redakční testy:

organizacedatum-hodnocení
Jägerčervenec 2009„dobré“
uživatelské hodnocení
60%
odborné hodnocení
80%
celkové hodnocení
70%

Vybíráme: Brousek na nože

Jak správně vybrat kvalitní brousek na nože?

Při výběru kvalitního nože bychom neměli zapomenout ani na kvalitní brousek. Na současném trhu existuje široká škála produktů. Protože i ten nejkvalitnější nůž se jednou ztupí, je důležité si pořídit brousek na nože, který vám následně ulehčí práci v kuchyni. Brousek na nože, ocílka či brusný kámen by měli být součástí každé domácnosti. Brousek je vhodný k nabroušení různých typů nožů, od nožů s pevnou čepelí až po nože kapesní a kuchyňské. Pravidelná a dostatečná údržbu nožů prodlouží jejich životnost. Ocílku můžete používat před každým použitím nože, brusný kámen či brousek na nože je vhodné používat 1x za měsíc nebo dle potřeby.

Než se pustíte do vybírání brousku na nože, je důležité ujasnit si následující:

  • Cenová kategorie brousku, kterou si můžete dovolit
  • Jak často budete potřebovat brousit nože
  • Typ brousku - Materiál, od kterého se odvíjí i kvalita a životnost brousku

Cenová kategorie

Pro kvalitní a správné použití nožů na krájení nebo sekání je důležité mít nože precizně nabroušené. Brousky se v dnešní době dají pořídit za příjemné nízké ceny, které se pohybují v řádu stovek či několika málo tisíc korun. Kvalitní brousek se dá pořídit od 500 do zhruba 1 000 Kč.

Od ceny se samozřejmě odvíjí i vaše kuchařské nadšení. Pokud trávíte v kuchyni několik hodin každý den, budete rozhodně potřebovat brousek, který vydrží co nejdéle. Pokud vaříte například párkrát do týdne, je zbytečné vyhazovat peníze na drahé brousky. Bohatě postačí brousek v řádu od zhruba 300 - 500 Kč.

Typy brousků

Oboustranné brousky

Jedná se o jeden z nejoblíbenějších typů brousků na nože, které jsou na trhu k dostání. Výhodou těchto brousků je, že mají jednu brousící stranu hrubší a druhou naopak jemnější.

Keramické brousky

Keramické brousky existují v oválném či kulatého tvaru. Povrh keramického brousku je oproti klasickým mnohem hladší. Výhodou je, že tyto typy mají mnohonásobně delší životnost než brousky klasické, které většina každodenně používá.

Elektrické brousky

Brousky elektrické pomáhají rychle nabrousit nejen nože, ale také nůžky nebo dokonce i šroubováky. Tyto brousky mají otočnou brousící hlavu, která má výhodu, že se dá otáčet do polohy pro broušení nožů nebo nůžek. Vyrobeny jsou nejčastěji z kovu nebo plastu.

Parametry brousků na nože

Tvrdost čepele

Tvrdost se udává ve stupnice dle Rockwella (HRC). Tvrdost čepele pro kvalitní nože bývá 55 až 58 HRC. Specializované nože mohou mít až 68 HRC.

Uměle vyrobený nebo přírodní brousek

V minulosti se k ostření nožů používaly především přírodní minerály. Používal se například korund či křemen. V současné době převládají uměle vyrobené brousky, které mohou mít různou zrnitost. 

Důležitý je i druh oceli čepele

Při samotném ostření nožů je také důležité vědět, z jakého materiálu máte čepel. Nejčastěji se ve výrobě používá ocel nerezová, uhlíková, damašská či titanová.

Nejlépe se ostří uhlíková ocel. Hůře lze ostřit ocel titanovou a nerezovou. Damašská ocel je charakteristická tím, že se neláme, vydrží dlouho ostrá a disponuje mramorováním.

Ostření brousků

Ostření brousků je důležitá činnost, kterou nesmíme podceňovat. Nejprve brousek navlhčíme vodou nebo rostlinným olejem. Následuje položení čepele ostřím ve správném úhlu na námi vybraný konec brousku. Ostření probíhá tak, že nožem táhneme mírně doprava proti ostří.

Při výběru brousku je důležité dbát hlavně na jeho materiál, protože pokud pořídíte nekvalitní brousek, nemusí vydržet nijak dlouho a hlavně nebudou vaše nože kvalitně nabroušené. Je vždy lepší si připlatit, než kupovat každou chvíli brousek nový.

Pokud vybíráte brousek na nože, bude vás jistě zajímat typ nebo další informace o produktu:. Podle parametru „typ“ rozlišujeme elektrické ořezávátko nožů, ruční ostřič nebo brusný kámen.Co se týče „další informace o produktu:“, najdeme u brousků na nože varianty jako brousicí zařízení s vyměnitelnými japonskými vodními kameny, dalším příslušenstvím a pokyny k dvd..

Další ze stejné kategorie

Srovnat ceny na Heurece »